Of je nu een adrenaline zoekende downhiller bent, of elke dag op je fiets de spits trotseert. Er is een ding waar iedere rijder het over eens is: De juiste helm moet licht, koel en veilig zijn. Door uitgebreide tests in hun eigen windtunnel loopt Specialized al jaren voorop in het ontwikkelen van fietshelmen die deze eigenschappen perfect combineren. In onze webshop vind je een groot aanbod van Specialized fietshelmen die aansluiten bij de wensen van elk type fietser.

VeiligheidVeiligheid Helmen Specialized
Door een combinatie te maken van twee verschillende soorten EPS schuim is het mogelijk om een helm zo te fabriceren die de klappen van een val goed weet te verwerken. De boven-en zijkant van de helm zijn van een zachter materiaal gemaakt dat de energie van crash verspreid over het gehele oppervlak van de helm. De onderkant is juist van een harder soort schuim gemaakt dat de constructie van de helm verstevigd. Door de combinatie van deze verspillende materialen is Specialized in staat om veiligere, beter geventileerde en lichtere helmen te maken.

Comfort
30% van je lichaamswarme verdwijnt via je hoofd. Het is dus zaak dat een helm genoeg mogelijkheid biedt om die warmte kwijt te kunnen. Specialized fietshelmen zijn in een windtunnel ontworpen voor een optimale luchtdoorlaat, zodat jij op alle snelheden je hoofd koel kunt houden

Elk hoofd is anders en verdient een helm die perfect zit. Met het Tri-Fix systeem kun je de sluiting van je helm aanpassen naar jouw persoonlijke voorkeur. Daarnaast vind je op een aantal premium modellen het mindset systeem waarmee je met een draaischijf eenvoudig de pasvorm van je helm kan bijstellen.

AerodynamischAerodynamica Helmen Specialized
Als je een helm wil bouwen die als een mes door de atmosfeer snijdt dan heb je een windtunnel nodig. Laat die nu net gebouwd zijn voor de ontwikkeling van de nieuwe Venge Vias. Met een nieuw ontwikkeld prototype systeem zijn de ingenieurs van Specialized de windtunnel ingedoken met het doel om elke rijder van gratis snelheid te voorzien onder alle hoofdposities en windcondities. De vruchten van dit onderzoek zijn nu al terug te vinden in helmen als de S-Works Evade en de S-Works TT maar in de productlijn van 2016 zullen er ook in het middensegment Aero helmen te vinden zijn.