Het zadel is een van de belangrijkste contactpunten tussen de rijder en zijn of haar fiets. Het grooste deel van het gewicht rust op dit kleine oppervlak, en als je niet het juiste soort zadel neemt dat bij jou past, dan gaat dat ten koste van je comfort, en je prestaties.

Bij de ontwikkeling van hun fietszadels maakt Specialized van duizenden Body Geometry metingen. Hieruit hebben ze een schat aan informatie weten te verzamelen over de menselijke anatomie en de manier waarop dit jouw rit beinvloed. Uit dit onderzoek is een breed scala aan fietszadels voortgekomen dat rekening houdt met het type rijder, zitbotbreedte en lichaamshouding. Dit helpt de druk op het weefsel te verlagenĀ  waardoor Specialized zadels voor een betere bloeddoorstroming en minder zadelpijn na een lange dag rijden zorgen.

Iedereen heeft een eigen voorkeur voor zitpostitie en hardheid van het zadel, maar ook de lichaamsbouw het type activiteit speelt een belangrijke rol in de selectie van je zadel. Wil je weten welke zadel het best bij jou past? Met de saddle finder weet je zo welk zadel aan jouw eisen voldoet.

BG-Fit voor de perfecte afstemming
Voor de perfectie positie op je fiets kun je bij ons ook een afspraak maken voor een BG-Fit sessie. Hierbij kijken wij met behulp van 3d camera's hoe jij op je fiets zit, en wat hieraan eventueel verbeterd zou kunnen worden. Meer informatie over het BG-Fit programma vind je op onze speciale BG-Fit pagina