Toma Cycles Hero

Steamrace 2018

Een MTB ‘streetrace’ is zoals de naam het al zegt een straatrace voor mountainbikers. Vanwege de bijzondere locatie van deze streetrace hebben we deze omgedoopt tot ‘Steamrace’.

Meerdere categorieën bikers racen over een afgesloten parcours wat voor 50% over verhard terrein gaat. Hierbij dienen verschillende bijzondere hindernissen te worden overwonnen. Het betreft hier een wedstrijd die niet onder auspiciën valt van de KNWU of een andere organisatie. Het ‘fun’ element is zeer belangrijk alsmede de brede achtergrond van de deelnemers. Jong en oud, beginner of ervaren sporter, families of individueel. Iedereen kan deelnemen. Naast het sportieve aspect staat ook een fiets veiligheid clinic beginnende MTB-ers op de agenda.

Locatie

De plek waar de ‘Steamrace’ wordt verreden is het stations terrein van de Zuid Limburgse Stoomtrein maatschappij (ZLSM) in Simpelveld (Stationsstraat).

Deze historische locatie heeft zeer veel te bieden om een verrassend parcours uit te zetten. Het rangeerterrein voor het station is uitermate geschikt voor het event vanwege het afgesloten karakter, de natuurlijke hindernissen en de link tussen het thema Steamrace, VennBahn en fietsen.

Datum

Zondag 27 augustus 2017

11.00u Clinic voor deelnemers  (uitleg over de hindernissen in vorm van een mtb clinic)
12.30u Start funklassen
17.00u Start Wedstrijdklassen

Wie kan deelnemen aan de Steam Race?

De Steamrace kent verschillende categorieën te weten:
  • Fun klassen (basis)schoolgaande jeugd (8-12 jaar)
  • Fun klasse (middelbare) schoolgaande jeugd (12 t/m 15 jaar)
  • Family ride (estafette race voor teams bestaande uit volwassene met kind)
Wedstrijdklassen (3 stuks) bestaande uit:
  • Junioren dames + Junioren heren (starten tegelijkertijd)
  • Dames
  • Heren
GRATIS DEELNAME voor 7-15 jarigen en een leuk aandenken voor alle deelnemers aan de race!!

 

Parcoursen

Ben je al eens door een wagon gefietst? Nee? Nou dan is dit je kans. Samen met de ZLSM maken we er iets bijzonders van.

Er worden twee soorten parcoursen uitgestippeld. Het eerste parcours dient voor de fun-categorieën. Dit betreft de schoolgaande jeugd en de family ride. Dit parcours wordt op het rangeerterrein van de ZLSM uitgestippeld met verrassende en leuke hindernissen geschikt voor deze doelgroepen.

De wedstrijdklassen rijden ook het parcours van de funklasse met wat extra hindernissen speciaal voor deze doelgroep gemaakt. Daarnaast krijgen zij ook nog een paar kilometers over veldwegen voorgeschoteld.

Organisatie

De organisatie van de MTB streetrace Simpelveld ligt in handen van de stichting Crossborder Cycling.