Pijn is niet fijn

Een van de meest voorkomende knie problemen bij fietsers is de zogenaamde 'spring knee' Deze pijn die vaak voelbaar is rond of onder de knieschijf wordt veroorzaakt door overbelasting van knieën die langere tijd inactief zijn geweest op fietsgebied. Ben je dus net iets te fanatiek aan je fietsseizoen begonnen dan is helaas de enige oplossing: Rust nemen en langzaam het aantal kilometers weer opbouwen.

Mocht je kniepijn langer aanhouden dan zijn hier meerdere redenen voor. Je zadel kan te hoog staan, schoenplaatjes kunnen verkeerd afgesteld zijn, de zooltjes in je schoenen zijn niet de juiste voor jou voetvorm en ga zo maar door. Dit soort kleine afwijkingen zullen op den duur klachten gaan veroorzaken omdat je knie tijdens de duizenden omwentelingen tijdens het fietsen de verkeerde beweging maakt.

In ons Fit Lab kunnen we je helpen om kniepijn te verhelpen door je fiets perfect op jouw unieke lichaamsbouw af te stellen. Dit doen we met behulp van het Body Geometry Fit programma dat ontwikkeld is door het Boulder Center for Sports Medicine in de VS. Tijdens een persoonlijke sessie zal onze FIt-Expert je fietsstijl, doelstellingen, flexibiliteit en lichaamsverhoudingen in kaart brengen.

Om de voor jou meest optimale zitpositie te creëeren maken we gebruik van het Retül meetsysteem. Hiermee kunnen we jouw fietsbewegingen met behulp van motion tracking sensoren tot op de milimeter nauwkeurig volgen. Tijdens het fietsen kunnen we direct aanpassingen maken aan de pasfiets waardoor we direct kunnen bepalen of een verandering van dimensies op je fiets verlichting brengt aan jouw knieproblemen.

Wil je meer weten over ons Fit-Lab, klik dan hier

Je kan ook direct een afspraak maken voor een fit door op de onderstaande knop te drukken.